172 λεπτά..μόνο για σινεφίλ!

2013-10-24 17:11

Πιστεύετε στις επόμενες ζωές..?

Cloud Atlas

    Η εμπειρία των Γουατσόφσκι και μια ταινία αμφιλεγόμενης ποιότητας, ήταν τα συστατικά που μας έκαναν να θέλουμε να τη δούμε! Το Cloud Atlas είναι μια δραματική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που πραγματεύεται το πώς οι πράξεις του καθένα μας επηρρεάζουν το μέλλον μας ως άτομα αλλά και ως σύνολα, σε κάθε εποχή που έρχεται. Το ίδιο άτομο που στη μια ζωή μπορεί να είναι ήρωας και στην άλλη δολοφόνος. Κι όλα αυτά μέσα στη μεγαλειότητα της ανθρώπινης φύσης, όπου ένας μόνο μπορεί με μια απλή πράξη να εμπνεύσει χιλιάδες να επαναστατήσουν και να διεκδικήσουν την ελευθερία της ύπαρξής τους.

    Με σπουδαίο επιτελείο ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως τους Tom Hanks(The Da-Vinci code,Forrest Gump), Halle Berry(X-men, Monster's ball), Susan Sarandon(Arbitrage,In the valley of Elah) και Hugh Grant(Notting Hill, About a boy), να ενσαρκώνουν από 6 χαρακτήρες ο καθένας, αν μετρήσαμε καλά, και να δίνει ρεσιτάλ ο καθένας από το πόστο του, προσφέροντας μας ένα θέαμα που όμοιό του δεν είχαμε ξαναδεί. Μαζί τους θα δείτε τους Jim Broadbent(Moulin Rouge), Hugo Weaving(The matrix), Jim Sturgess(Upside down, The way back), Doona Bae, Keith David(Crash, Mr & Mrs Smith), Ben Whishaw(Perfume:The story of a murderer, Skyfall) και πληθώρα ταλαντούχων καλλιτεχνών. Τη σκηνοθεσία επιμελούνται τα αδέλφια Wachowski(The Matrix) μαζί με τον Tom Tykwer(Perfume).

    Aν θεωρείτε εαυτόν αρκετά σινεφίλ ώστε να δείτε ένα παρολίγον αριστούργημα διάρκειας σχεδόν τριών ωρών, τότε σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Οι ερμηνείες, οι εικόνες και το τελικό αποτέλεσμα αυτού του φιλμ θα σας ικανοποιήσουν απόλυτα.

 

Βαθμολογία : 7.6/10