Ψυχές από..αλλού!

2013-09-02 02:32


Από τη συγγραφέα του Twilight Saga, Stephenie Meyer, άλλη μια μεταφορά βιβλίου στη μεγάλη οθόνη, κυκλοφόρησε πρόσφατα σε dvd-bluray, και δεν είναι άλλο από το THE HOST. Πολλά υποσχόμενο sci-fi φιλμ, που δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες του θεατή.

Η ιστορία του διαδραματίζεται στη Γη, όπου κάθε ανθρώπινο σώμα έχει κυριευτεί από κάποιας μορφής εξωγήινη.. ψυχή. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι που τους έχουν διαφύγει και κρύβονται, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να "πάρουν πίσω" τον πλανήτη αλλά και τη ζωή τους πάνω σε αυτόν. Μία από αυτούς είναι και η Μέλανι, η οποία αν και θα καταληφθεί από μια "ψυχή", θα κάνει τα πάντα να παραμείνει ζωντανή μέσα στο σώμα της και να βοηθήσει τους εναπομείναντες "ελεύθερους" ανθρώπους..

Αυτό που μας άρεσε στην ταινία ήταν κι αυτό που περιμέναμε.. τα ειδικά εφέ, η σκηνοθεσία και το καστ. Αυτό που μας χάλασε την απόλαυση όμως είναι οι πολλές "κοιλιές" στη ροή. Εκεί που είναι έτοιμος ο θεατής να του δοθεί και να τον παρασύρει στη φαντασία, εκεί σπαταλούνται αρκετά λεπτά σε κάποια σκηνή αυτογνωσίας και αναμνήσεων της ηρωίδας, κάτι που θα μπορούσε ακόμη και να απαλειφθεί κάποιες φορές. Εν ολίγοις δεν είχε τη συνεχή εξέλιξη που περιμένεις από μια ταινία του είδους της, με αποτέλεσμα να κουράζει σε αρκετά σημεία. 

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο "υπογράφει" ο Andrew Niccol(The Truman Show, Gattaca) και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δείτε τους Diane Kruger(Inglourious Basterds, Troy), William Hurt(Robin Hood, The incredible Hulk, Syriana), Saoirse Ronan(Hannah, The way back), Max Irons(Red Riding Hood).

Για ένα χαλαρό δίωρο με dvd και παρεούλα, καλό είναι, αλλά μάλλον η μία φορά θα είναι και η μοναδική που θα το δείτε.

 

Tip: Εξαιρετικό το τραγούδι των τίτλων τέλους! Το ποστάραμε και στη στήλη του YouTube στην αρχική μας σελίδα.. ακούστε το!

Βαθμολογία: 6,5/10