Τί θα δούμε στην TV αυτή την εβδομάδα.

2013-09-24 22:24

Άλλη μια εβδομάδα ξεκίνησε κι αν και αργοπορημένα, είμαστε εδώ, να σας δώσουμε τις προτάσεις μας, για να μη "χάνεστε" στις σελίδες και τα sites..!

Τρίτη

    Από απόψε και κάθε βράδυ το Mega θα προβάλλει στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, την εκπομπή του Anthony Bourdaine "No Reservations". Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, διάσημος γευσιγνώστης, άνθρωπος που λατρεύει την περιπέτεια, πότης, καπνιστής και ηδονιστής είναι μερικές από τις περιγραφές που του έχουν δώσει οι κριτικοί κατά καιρούς. 'Ενα, όμως, είναι σίγουρο. Σε ένα κόσμο που ασχολείται μανιωδώς με την μαγειρική, ο 'Αντονι Μπουρντέν έχει χαρακτηριστεί ως ο γαστρονομικός Ιντιάνα Τζόουνς. Τα ταξίδια του τον φέρνουν κοντά σε ανθρώπους και μέρη πέρα από το στενό και συμβατικό κόσμο της καθημερινής μαγειρικής. Η σειρά ήταν υποψήφια για βραβείο Emmy.

Πέμπτη

    Στις 22.00, το Star έχει μια πρώτη προβολή που πιστεύουμε αξίζει να τη δείτε! Η ταινία "Ο αετός της αυτοκρατορίας", με πρωταγωνιστές τον Τσάνινγκ Τέιτουμ και τον Ντόναλντ Σάδερλαντ, είναι μια περιπέτεια με θέμα την τιμή και τη φιλία σε δύσκολες εποχές. Ο νεαρός εκατόνταρχος Μάρκους Ακίλα υπερασπίζεται ηρωϊκά το φρούριό του από μια μαζική επίθεση Κελτών. Όμως στη διάρκεια της μάχης τραυματίζεται και έτσι απαλλάσσεται από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Θυμωμένος από το γεγονός, αποφασίζει να ρισκάρει τη ζωή του ξεκινώντας ένα ταξίδι στον Βορρά προκειμένου να βρει τον Αετό της Ενάτης, το θρυλικό χρυσό λάβαρο, που χάθηκε πριν 15 χρόνια, όταν ο πατέρας του οδήγησε την Ένατη Λεγεώνα στη Σκωτία και δεν επέστρεψε ποτέ.

Παρασκευή

    Στον Alpha, στις 21.45, μπορείτε να δείτε την περιπέτεια "Ταξίδι στο κέντρο της γης", με τον Μπρένταν Φρέιζερ και τον Τζος Χάτσερσον. Κατά τη διάρκεια μιας επιστημονικής αποστολής για εξερεύνηση στα αφιλόξενα βουνά της Ισλανδίας, ο επικεφαλής επιστήμονας Τρέβορ  Άντερσον μαζί με τον ανιψιό του, Σον, και την όμορφη οδηγό τους, Χάνα, παγιδεύονται μέσα σε μια σκοτεινή σπηλιά. Στην προσπάθειά τους όμως να ξαναβγούν στο φως, οδηγούνται όλο και περισσότερο στα βάθη της Γης. 

Σάββατο

    Στις 23.00, ο Alpha προβάλλει την ταινία "Πικρά φεγγάρια", ένα αισθηματικό δράμα με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Τζέικ Γκίλενχαλ. Κατά τη διάρκεια μιας επιστημονικής αποστολής για εξερεύνηση στα αφιλόξενα βουνά της Ισλανδίας, ο επικεφαλής επιστήμονας Τρέβορ  Άντερσον μαζί με τον ανιψιό του, Σον, και την όμορφη οδηγό τους, Χάνα, παγιδεύονται μέσα σε μια σκοτεινή σπηλιά. Στην προσπάθειά τους όμως να ξαναβγούν στο φως, οδηγούνται όλο και περισσότερο στα βάθη της Γης. 
    Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο Mega, το αριστούργημα του Σίντνει Λιούμετ, που ανήγαγε τον Αλ Πατσίνο σε σταρ της μεγάλης οθόνης, "Σέρπικο". Το 1970, με τις αποκαλύψεις του, ο αστυνομικός Φρανκ Σέρπικο καθήλωσε τα μέλη της επιτροπής Ναπ, που ερευνούσαν υποθέσεις διαφθοράς αστυνομικών του Τμήματος της Νέας Υόρκης. Και ο συγγραφέας Πέτερ Μάας, με βάση την αληθινή ιστορία του Σέρπικο, έγγραψε ένα εκπληκτικό βιβλίο - ένα βιβλίο ντοκουμέντο, που απετέλεσε την αφετηρία γι' αυτή την ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ. Μια ταινία που, μέσα από την αστυνομική δράση, κάνει μια βαθειά τομή στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας, αλλά και μια ταινία τη μουσική της οποίας έγγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης και που ήταν υποψήφια για δύο 'Οσκαρ: διασκευασμένου σεναρίου (οι Γουόλντο Σολτ και Νόρμαν Γουέξλερ) και πρώτου αντρικού ρόλου (ο Αλ Πατσίνο).

Κυριακή

    Πληθώρα προτάσεων για τη βραδιά της Κυριακής από τα μεγαλύτερα κανάλια της τηλεόρασης. Ο Alpha προβάλλει στις 21.00 "Το κυνήγι των μαγισσών", με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και τον Κρίστοφερ Λι. Βρισκόμαστε στο 14ο αιώνα, όπου η Ευρώπη είναι ανάστατη από τις συνεχείς σταυροφορίες. Δύο σταυροφόροι, ο Μπέμεν και ο φίλος του Φέλσον, απηυδισμένοι και ταλαιπωρημένοι από τις μάχες στη Μέση Ανατολή, επιστρέφουν στην πατρίδα για να ξεχάσουν τις αποτρόπαιες εικόνες που είδαν στα πεδία των μαχών και να ξαναβρούν τη γαλήνη. Όμως αυτό που τους περιμένει στην επιστροφή, είναι κάτι πολύ χειρότερο. 
    Στο Mega την ίδια ώρα, μπορείτε να δείτε την περιπέτεια "Ο τουρίστας", με τον εξαιρετικό Τζόνι Ντεπ και την Αντζελίνα Τζολί. Η Ελίζ Κλίφτον-Γουόρντ, ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες του συντρόφου της Αλεξάντερ Πιρς, ενός διαβόητου απατεώνα που κρύβεται, αφήνει εσπευσμένα το Παρίσι με προορισμό την Βενετία. Τόσο οι αρχές όσο και οι γκάνγκστερ βρίσκονται στο κατόπι τους, γι αυτό ο Πιρς της ζητά, στην διαδρομή προς την Ιταλική πόλη, να βρει κάποιον που να του μοιάζει, ώστε να ξεγελάσει τους διώκτες του. Κάπως έτσι, ο αμέριμνος τουρίστας Φρανκ Τουπέτο, μαθηματικός στο επάγγελμα που ταξιδεύει για να ξεπεράσει μια ερωτική απογοήτευση, θα πέσει ανυποψίαστος στα δίχτυα της σαγηνευτικής και μυστηριώδους Ελίζ. Η ταινία ήταν υποψήφια για χρυσή σφαίρα καλύτερης ταινίας, α' ανδρικού και α' γυναικείου ρόλου.
    Τέλος, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο ΑΝΤ1 προβάλλει την ταινία "Genova", με πρωταγωνιστή τον, βραβευμένο με όσκαρ α' ανδρικού ρόλου για την ταινία "Ο λόγος του βασιλιά", Κόλιν Φερθ. Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Τζο μετακομίζει με τις δύο νεαρές κόρες του στην ιταλική πόλη της Γένοβας. Τα κορίτσια προσπαθούν να ξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή και να ξεπεράσουν την απώλεια της μητέρας τους. Η 16χρονη Κέλι εξερευνά τον σέξι και επικίνδυνο υπόκοσμο της μυστηριώδους πόλης. Στο μεταξύ η Μαίρη, η μικρότερη κόρη, βλέπει το φάντασμα της μητέρας της να περιφέρεται στους δρόμους της Γένοβας.