Τί θα δούμε στην TV αυτή την εβδομάδα.

2013-09-16 22:32

Λίγες αλλά εκλεκτές οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα, για όσους προτιμήσουν τη "συντροφιά" της μικρής οθόνης.

Τρίτη

    Η βραδινή ζώνη του Star, στις 22.00, έχει να μας προτείνει μια χαριτωμένη κομεντί, στην οποία θα απολαύσετε πληθώρα χολυγουντιανών σταρ! Η ταινία «Valentine’s Day» παρακολουθεί τις ιστορίες μιας ετερόκλητης ομάδας ανθρώπων στο Λος Άντζελες, οι οποίοι γνωρίζουν τον έρωτα και την απογοήτευση κατά τη διάρκεια της ημέρας των Ερωτευμένων. Ζευγάρια και εργένηδες κερδίζουν και χάνουν στην προσπάθειά τους να βρουν, να διατηρήσουν ή να τερματίσουν μια σχέση μέσα σε μια μέρα. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλια Ρόμπερτς, Αν Χάθαγουέι, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέσικα Μπίελ, Τζέσικα Άλμπα, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Άστον Κούτσερ κ.α. ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γκάρι Μάρσαλ(Pretty Woman).
    Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, το Μεγάλο Κανάλι προβάλλει μια ταινία, που φαινομενικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, μας κέντρισε όμως το όνομα της Ζακλίν Μπισέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. "Το κυνήγι της μάγισσαςπραγματεύεται μια αληθινή ιστορία, που συνέβη το 1994 σε μια μικρή κοινότητα στην Αυστραλία. Την απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού από την ίδια την γιαγιά της, που ασχολείτο με τον αποκρυφισμό. 'Οταν η Μπάρμπαρα Τόμας δηλώνει την εξαφάνιση της μικρής εγγονής της, της Χάνα, κάνει σαφή υπαινιγμό στην αστυνομία ότι ο γαμπρός της, ο Ντέιβιντ 'Οβερτον,  πρέπει να ευθύνεται γι αυτό το τραγικό συμβάν. Στη διάρκεια των ανακρίσεων που διεξάγει η αστυνομία, ο 'Οβερτον αντιλαμβάνεται ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία κρύβεται η πεθερά του και η ανάμειξή της με τη μαγεία. Από το σημείο αυτό ξεκινούν οι απεγνωσμένες προσπάθειές του να βρει την μικρή του κόρη και να την σώσει... από την «μάγισσα» γιαγιά της.

Τετάρτη

    Το Mega για ακόμη μια νύχτα προβάλλει μια ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία, στη 1.00 . Η ταινία "Τέλειος σύζυγος:Η ιστορία της Λέισιβασίζεται σε ένα γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά της Αμερικής.Παραμονή Χριστουγέννων του 2002. Η Λέισι Πάτερσον εξαφανίζεται. Ο σύζυγός της Σκοτ αναφέρει στην αστυνομία και στους γονείς της την εξαφάνισή της. Αρχικά, ο Σκοτ είναι υπεράνω υποψίας, αλλά όταν η αστυνομία ανακαλύπτει το πτώμα μιας γυναίκας και του νεογέννητου γιού της σε προχωρημένη αποσύνθεση, κοντά στις ακτές και αποκαλύπτεται ότι ο Σκοτ διατηρούσε παράνομο δεσμό γίνεται αμέσως ο βασικός ύποπτος. Πρωταγωνιστούν ο Ντιν Κέιν και η Σάρα Μπράουν.

Πέμπτη

    Στις 22.00, στο Star, μπορείτε να παρακολουθήσετε την δεύτερη ταινία της αγαπημένης γυναικείας παρέας από το Μανχάταν. Έρωτας, φιλία, γυναικείες ανησυχίες, συζυγικές απορίες και βέβαια μόδα, τα απαραίτητα συστατικά του "Sex and the City 2"! Η επιστροφή τους είναι γεγονός και γιορτάζεται με ένα μαγικό, εξωτικό ταξίδι, που κρύβει πολλές εκπλήξεις! Σκηνοθετεί ο Μάικλ Πάτρικ Κινγκ.

Σάββατο

    Από τις 22.00 ως τις 03.00, ο ΣΚΑΙ προβάλλει μια σειρά από ντοκυμαντέρ για όλα τα γούστα. Φύση, ιστορία και επιστήμη δίνουν το..παρόν και μας ταξιδεύουν στη γνώση και την ψυχαγωγία.
    Στον Alpha, μπορείτε να παρακολουθήσετε, στις 22.45, μια από τις φαντασμαγορικές παραστάσεις του Τσίρκου του Ήλιου, το "Quidam". Το Quidam (Γκιντάμ) είναι ένα εκθαμβωτικό σόου  -νέας εποχής- του Cirque du Soleil. Διατηρώντας τη μεγαλοπρέπεια και την λαμπρότητα που διαθέτουν όλες οι παραστάσεις του φημισμένου «Τσίρκου του Ήλιου», αυτές ακριβώς που του χάρισαν το προσωνύμιο «Το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου», το συγκεκριμένο έργο κάνει ένα «χρονικό άλμα» τόσο με τη θεματική όσο και τις υπερσύγχρονες τεχνικές του, παρουσιάζοντάς μας ένα μοντέρνο εικαστικό σκηνικό θαύμα.

Κυριακή

    Μια ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση μπορείτε να απολαύσετε την Κυριακή το βράδυ στις 21.00, στο Star. "Στη φωλιά του κούκλου", ένας ετερόκλητος θίασος κάνει πρόβα τζενεράλε ενόψει της αυριανής του μεγάλης πρεμιέρας. Τίποτα όμως δεν πάει όπως θα έπρεπε και όπως οι ηθοποιοί θα περίμεναν. Οι εντάσεις που δημιουργούνται μεγάλες, οι φιλικές τους σχέσεις καταστρέφονται ολοσχερώς, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα στην πρεμιέρα να γίνει «το σώσε»! Σε αυτήν την κωμωδία του Michael Frayn, που ανέβηκε στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» τον χειμώνα 2012 – 2013, παίζουν οι Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά, Γιάννης Καπετάνιος, Αρετή Ζαχαριάδου,  Στέλιος Κρητικός, Νότης Παρασκευόπουλος, Ελένη Μπουκουβάλα, Γιώργος Κοντογιάννης. Τη διασκευή έχουν κάνει ο Μάρκος Σεφερλής και ο Στέλιος Παπαδόπουλος.
    Στον ΑΝΤ1 στις 00.45 θα προβληθεί το "Collateral". Ο έμπειρος Μάικλ Μαν σκηνοθετεί με δυναμισμό μια ταινία με καταιγιστική δράση και αγωνία. Ο Τομ Κρουζ κερδίζει τις εντυπώσεις με μια ερμηνεία - έκπληξη στον ρόλο του "κακού" έχοντας στο πλευρό του τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζέιμι Φοξ. Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί που ονειρεύεται να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Ο Βίνσεντ είναι επαγγελματίας δολοφόνος που σε ένα βράδυ πρέπει να σκοτώσει πέντε ανθρώπους, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες ενός εγκλήματος. Όταν οι δυο τους συναντιούνται, ο Βίνσεντ, αργά αλλά σταθερά, καταστρέφει όλα τα όνειρα του Μαξ, καθώς τον αναγκάζει να τον βοηθήσει στην αποστολή του. Ο ήσυχος και νομοταγής Μαξ αναγκάζεται να λειτουργήσει αντίθετα με τη θέληση του. Ο κυνικός Βίνσεντ κυριαρχεί ολοκληρωτικά πάνω του. Ενώ οι αστυνομικές αρχές του Λος Αντζελες και το FBI τους καταδιώκουν στην "Πόλη των Αγγέλων", ο Μαξ και ο Βίνσεντ θα αναγκαστούν πολλές φορές να βασιστούν ο ένας στον άλλον προκειμένου να επιβιώσουν σε μια μοιραία διαδρομή με απρόβλεπτη εξέλιξη..