Πόλεμος.. επιβίωσης!

2013-10-06 16:30

Μετά το "Joyeux Noel", άλλη μια ταινία που δείχνει πως η ανθρώπινη ψυχή υπερβαίνει την ασχήμια του πολέμου!

 

Into the white

    Βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, στα βουνά της Νορβηγίας, μεταξύ των πιλότων ενός βρετανικού κι ενός γερμανικού μαχητικού αεροσκάφους, αντίστοιχα, αυτή η ιστορία μας συγκίνησε και μας τόνισε τη σημασία της ανθρώπινης επιβίωσης, που ξεπερνά τις "διαφορές" που προκαλούν τους πολέμους.

    Έχοντας καταρριφθεί, αυτοί οι πιλότοι θα ανακαλύψουν ένα και μοναδικό καταφύγιο για να επιβιώσουν. Η πραγματική πρόκληση, όμως είναι να επιβιώσουν μαζί! Αυτή η καλύβα θα γίνει η αιτία να γνωρίσουν το πραγματικό πρόσωπο του "εχθρού", το ανθρώπινο πρόσωπο, και να "συμμαχήσουν" ενάντια στις αντίξοες συνθήκες που ο χειμώνας και η έλλειψη προμηθειών προκαλούν.

    Μια ιστορία που μας υπενθυμίζει τη ματαιότητα του επεκτατισμού των λαών και της ίδιας μας της ύπαρξης ταυτόχρονα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντιπολεμική αλλά εμείς τη θεωρούμε, περισσότερο, κοινωνικοπολιτική. Άλλωστε, το ποιός είναι φίλος και ποιός εχθρός φαίνεται όταν υπάρχει ανάγκη για βοήθεια και αλληλοπροστασία.    

    Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Florian Lukas(Goodbye Lenin), David Kross(war horse), Rupert Grint(Harry Potter), Stig Henrik Hoff και Lachlan Nieboer, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελείται ο Peter Naess. 

    Μπορεί να μη σας εντυπωσιάσουν τα λιγοστά εφφέ, θα σας μαγέψουν όμως το λευκό από τα νορβηγικά όρη και οι "δυνατές" και ουσιαστικές, χωρίς περιττούς θεατρινισμούς, ερμηνείες των ηθοποιών.

Να τη δείτε!

 

Βαθμολογία : 8/10