Ο Hugh Jackman στα καλύτερά του!

2013-11-18 18:59

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ?

Eίδαμε και βαθμολογούμε ένα παρολίγον αριστούργημα.

 

Prisoners

    Θα μπορούσε να είναι η καλύτερη δραματική ταινία θρίλερ της χρονιάς, αν η πλοκή δε μπερδευόταν τόσο. Ίσως έφταιγε η διάρκεια όπου προφανώς δημιούργησε την ανάγκη να "γεμίσει" η ταινία από περιττές ανατροπές, ίσως ο ζήλος των συντελεστών να κάνουν μια ταινία όπου ο θεατής θα αναρωτιέται μέχρι το τέλος για το ρόλο του θύτη και του θύματος. Το αποτέλεσμα ήταν δυστυχώς να "καεί" ένα αρκετά καλό σενάριο, μέσα στη δίνη των εξελίξεων, και να παιδευτούμε να βγάλουμε άκρη.
    Όταν η κόρη του Κέλλερ θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς μαζί με την συνομήλικη φίλη της, εκείνος θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, καθώς οι έρευνες της αστυνομίας καταλήγουν στο ένα αδιέξοδο μετά το άλλο και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Όμως πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας απελπισμένος πατέρας προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του..?
    Κάπου εκεί η αγωνία για την τύχη των μικρών κοριτσιών ξεκινά κι εμείς παρακολουθούμε τους ήρωες να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και ταυτόχρονα να δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο και τον πόνο. Κι ενώ το καστ, που αποτελείται από εξαιρετικούς πρωταγωνιστές, δίνει τον καλύτερό του εαυτό, η ιστορία μας μπερδεύει, τα στοιχεία αναιρούν το ένα το άλλο και οι ύποπτοι, παρά την αντίθετη κατάληξη, δείχνουν να μην έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους. Θεωρούμε πως η ταινία είχε όλες τις προυποθέσεις να μας δώσει το καλύτερο, αλλά δε το πέτυχε. Επίσης, η αιτιολόγηση του εγκλήματος από τον πραγματικό δράστη μας δημιούργησε μια σύγχυση και δε συνάδει με το όλο σκηνικό τρόμου και μυστηρίου.
Πολύ καλές ερμηνείες, υπέροχο μυστηριακό τοπίο της Πενσυλβάνια, ενδιαφέρον σενάριο και διακεκριμένοι συντελεστές κι όλα αυτά τα χαλάει ο αποπροσανατολισμός του θεατή, στην προσπάθεια να δημιουργηθέι περισσότερο σασπένς. Θα μπορούσαν να κρατήσουν όλα τα καλά στοιχεία και με μισή ώρα λιγότερης διάρκειας να είχαν αποτυπώσει την ιστορία με πιο μεστό και ολοκληρωμένο τρόπο.
    Το καστ αποτελείται από τους Hugh Jackman(Les miserables, X-Men), Jake Gyllenhaal(Zodiac, Brokeback mountain), Maria Bello(A History of violence, Secret window), Viola Davis(The help, Solaris), Terrence Howard(Iron man, Crash), Melissa Leo(Oblivion, The fighter) και Paul Dano(Looper, Cowboys & Aliens) ενώ η σκηνοθεσία είναι του Denis Villeneuve(Enemy).
    

Μόνο και μόνο για τα θετικά της στοιχεία, αξίζει να δείτε αυτή την ταινία, απλά προσπαθήστε να μη.. ξενερώσετε στο τέλος!

Βαθμολογία : 7/10