Μετά τη Γη.. τί..;

2013-10-10 01:01

Μετά το "The pursuit of happyness", πατέρας και γιος Smith ενώνουν τις δυνάμεις του στην τελευταία ταινία του M.Night Shyamalan.

 
After Earth

    Μια αναγκαστική προσγείωση αφήνει τον Κιτάι Ρέιτζ και τον πατέρα του Σάιφερ παγιδευμένους στη Γη, χίλια χρόνια από όταν οι συνθήκες επέβαλαν στους ανθρώπους να την εγκαταλείψουν για πάντα.Με τον πατέρα του σοβαρά τραυματισμένο, ο Κιτάι πρέπει να υπερβεί εαυτόν προκειμένου να διασχίσει 100χιλιόμετρα στο αφιλόξενο περιβάλλον και να στείλει σήμα για βοήθεια!
    Σε αυτήν την ταινία, που μπορεί ο υιός Smith να μην παραδίδει και.. ρεσιτάλ ερμηνείας, αντίθετα με τον πατέρα του, μας εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά το σκηνοθετικό "στίγμα" του Σιάμαλαν. Με σκηνές δράσης που κόβουν την ανάσα, οπτικό και ηχητικό υπερθέαμα και πλούσια αλλά όχι υπερβολικά εφφέ, απολαύσαμε 1μιση περίπου ώρα περιπέτειας, ακόμη και χωρίς ανατρεπτικό φινάλε. 
    Το καστ απαρτίζεται, εκτός των Will Smith και Jaden Smith, από τους Sophie Okonedo, Zoe Kravitz, Glenn Morshower κ.α. Η σκηνοθεσία όπως αναφέραμε είναι από τον M.Night Shyamalan(The sixth sense, Signs, The village) , ενώ συμμετοχή στο σενάριο έχει κι ο ίδιος ο Will Smith.
   

Η συμβουλή μας λοιπόν.. προμηθευτείτε ποπ κορν, πίτσες και καλή παρέα και απολαύστε αυτή την ταινία!

 

Βαθμολογία : 7/10