Θρίλερ με ποιητική.. αδεία!

2013-09-07 00:18

Βασισμένη σε μια φανταστική ιστορία για τη ζωή του Edgar Allan Poe, αυτή η ταινία θα σας καθηλώσει στους καναπέδες σας για μιάμιση ώρα!

Μπορεί το bluray να κυκλοφόρησε σχεδόν πριν ένα χρόνο, η δική μας προβολή ήταν προγραμματισμένη για απόψε..
Το τρέιλερ σε προιδεάζει για μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά, πολλές φορές όμως δε μπορείς να το εμπιστευτείς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό ήταν μόνο η αρχή..
Ατμοσφαιρικό, μυστηριώδες και με καθαρή και γρήγορη ροή, "το κοράκι" είναι το θρίλερ που περιμέναμε καιρό να δούμε και μετανιώνουμε που δε το είδαμε στο σινεμά!

Όταν κάποιος αρχίζει να διαπράττει αποτρόπαια εγκλήματα, που μοιάζουν εμπνευσμένα από έργα του Edgar Allan Poe, στη Βαλτιμόρη του 1849, ένας νεαρός ντετέκτιβ θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον ποιητή προκειμένου να τον σταματήσουν. 
Μέσα σε ένα καταιγισμό ποιητικών εικόνων, γρίφων και μυστηρίου, ο John Cusack δίνει ρεσιτάλ στο ρόλο του Πόε και ο James McTeigue(V for Vendetta) σκηνοθετεί, δημιουργώντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα.. εγκλήματος και αριστουργηματικής τέχνης. Οι εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη και η αλήθεια έρχεται όλο και πιο κοντά στο θεατή, χωρίς υπερβολικές σκηνές συναισθηματικών εκρήξεων και βαρετών αναλύσεων και προπάντων χωρίς περιττά σκηνοθετικά τερτίπια μόνο και μόνο για να γεμίσει το φιλμ. 

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Alice Eve(Star Trek into darkness, Men In Black 3), Luke Evans(Immortals, Clash of the Titans) και Brendan Gleeson(Troy, Braveheart).

 

Αν δε το έχετε δει, τρέξτε να το βρείτε!

 

Bonus: Δε το κάνουμε επίτηδες, αλλά για ακόμη μια φορά, το τραγούδι τίτλων τέλους μας εντυπωσίασε! Θα το βρείτε στην αρχική μας σελίδα!

Βαθμολογία: 8/10