Η μάχη των δρόμων συνεχίζεται!

2013-09-21 01:36

Fast and Furious 6, babe!

Kαι να 'μαστε στην 6η κατά σειρά ταινία της παρέας με τα γρήγορα αυτοκίνητα. Και δυστυχώς ο μύθος που λέει πως τα σίκουελ είναι το επόμενο χειρότερο από το προηγούμενο σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνεται!

    Εκτός από ταχύτητα και ελάχιστες ατάκες που θυμάται κανείς, το φιλμ είναι σχεδόν βαρετό. Οι δυο ώρες του αναλώνονται σε γνωστές αμερικάνικες τακτικές σπατάλης χρόνου, μόνο και μόνο για να γεμίσει η ταινία. Ευτυχώς για μας, το καστ είναι το ιδανικό για τέτοιου είδους ταινίες, οπότε κάπως σώζεται η κατάσταση.
    Για την ιστορία, ο Ντομ και η παρέα του επιστρατεύονται, από τον πράκτορα Χομπς, για να εξουδετερώσουν έναν επικίνδυνο γκάνγκστερ, με αντάλλαγμα την ασυλία τους. Η αντιπαράθεση, με φόντο τους δρόμους του Λονδίνου, συμπληρώνεται με την πρώην αγαπημένη του Ντομ, Λέτι, την οποία όλοι θεωρούσαν νεκρή, να βρίσκεται τώρα στο αντίπαλο στρατόπεδο.
    Το καστ αποτελείται από τους "συνήθεις ύποπτους" Vin Diesel, Paul Walker, Dwane Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson κ.α., ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει, όχι με μεγάλη επιτυχία, ο Justin Lin
    Αν υπάρχει ένας λόγος για να δείτε την ταινία, πέρα από τις φιλότιμες προσπάθειες των πρωταγωνιστών να δώσουν αξία στο υποτυπώδες σενάριο, είναι και τα "αεροπλανικά" τύπου Spiderman, σε αρκετές σκηνές, που εντυπωσιάζουν ομολογουμένως.

 

Υ.Γ. Στα μέσα του 2014 αναμένεται η κυκλοφορία του Νο 7, με τον Jason Statham στο ρόλο του επόμενου εχθρού του Ντομ και της παρέας του, αφού θα υποδυθεί τον αδελφό του Saw, τον οποίο αντιμετωπίζουν τώρα. Ελπίζουμε η παρουσία του να δώσει λίγο "αέρα" ανανέωσης επιτέλους!

 

Βαθμολογία: 7/10