Τσικνοπέμπτη στην πόλη.

2014-02-20 12:37

Με τόσες προτάσεις, εσείς, θα μείνετε σπίτι;

 

    Τσικνοπέμπτη σήμερα, και σε όλη τη χώρα πληθώρα εκδηλώσεων λαμβάνουν τόπο, προς τέρψην όσων θέλουν να το ρίξουν λίγο έξω. Όσοι είστε σε κάποια καρναβαλούπολη, ξέρετε πολύ καλά πώς θα περάσετε διασκεδαστικά τη σημερινή μέρα! Οι υπόλοιποι, ας δούμε πού θα βολτάρουμε απόψε! Το πρόγραμμα έχει απ' όλα.. τσίκνισμα, πάρτι, live κι ό,τι τραβάει η μελαγχολική μας ψυχή!

    Στις 18:00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με latin ρυθμούς θα βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ στις 19:00 στο Μετρό Μοναστηρακίου η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα θυμίσει τραγούδια της παλιάς Αθήνας.

    Από τις 20:00 τα στενά της Πλάκας θα γεμίσουν καρναβαλιστές από τις Μορφές ΄Εκφρασης με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια, που θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.(Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ – Βύρωνος –Πλ. Αγ. Αικατερίνης – Πλ. Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα – Λυσίου – Μάρκου Αυρηλίου – Αδριανού – Πλ. Μοναστηρακίου).

    Στη Θεσσαλονίκη, το Ποδηλατικό Καρναβάλι ξεκινά στις 19:00 στην Πλατεία Χρηματιστηρίου (περιοχή Βαλαωρίτου Ερμού – Συγγρού – Βασ. Ηρακλείου). 

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι πραγματοποιείται μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά και την Βασίλισσα του Καρναβαλιού.

Μετά την παρέλαση ακολουθεί ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με άφθονο κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, DJ sets, προβολές, γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους και άλλες εκπλήξεις μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Στην Καλαμαριά, και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου), από τις 19:30 το βράδυ θα αρχίσει το γλέντι με σουβλάκια, κρασί και λουκούμια, ενώ στην εξέδρα που έχει ήδη στηθεί θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα, όπως οι Φανοί, το Γαϊτανάκι, το έθιμο της Καμήλας και του Χάσκα (παιδικό παιχνίδι).

Συμμετέχουν ακόμη παραδοσιακά συγκροτήματα τα Χάλκινα Μακεδονίας, η Θρακιώτικη Κομπανία και η Ποντιακή Κομπανία, σε συνεργασία με τον Χορευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Στα δυτικά της πόλης, στο πρώην δημαρχείο Πολίχνης, τα μέλη του συλλόγου κατοίκων Πολίχνης «Ο Νόστος» θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και θα ανάψουν φανούς.

Άφθονο κρασί και πλούσια εδέσματα θα συνοδέψουν τη βραδιά. Την ίδια μέρα, ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Παύλου Μελά θα πραγματοποιήσει γιορτή μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

 

Προτάσεις για Live

Η Έφη Οικονομάκη στο Χυτήριο: Ο Πολυχώρος Χυτήριο γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη με την ηθοποιό και τραγουδίστρια, Έφη Οικονομάκη, σε ένα πρόγραμμα, με τίτλο "Θέλω τα ώπα μου".

Το συγκρότημα Μπεργκέτι στο Ρυθμό Stage: Οι Μπεργκέτι εμφανίζονται την Τσικνοπέμπτη, στο Ρυθμό Stage, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει παλιά ρεμπέτικα, δημοτικά και σμυρναίικα τραγούδια, με στόχο πάντα να κάνουν τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδάει.

James Taylor Quartet στο Half Νote Jazz Club: Από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, το Half note jazz club φιλοξενεί το James Taylor Quartet. Από τα μέσα των '80s μέχρι τις μέρες μας, το πρόγραμμα ορίζει την έννοια της acid jazz – ενός φαινομένου που περικλείει όλη την ουσία και τη δυναμική του φανκ και της σόουλ.
Ο Κωνσταντίνος Νάρης στο Σταυρό του Νότου, Την Τσικνοπέμπτη, ο Σταύρος του Νότου φιλοξενεί τον Κωνσταντίνο Νάρη, σε ένα πρόγραμμα με τίτλο "Τέρμα: η καρδιά".

Η Βασιλική Καρακώστα στο Holy Wood stage: H νεαρή ερμηνεύτρια παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικά της αλλά και παλιά τραγούδια.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από δυο νέες ηχογραφήσεις για τη νέα χρονιά με τον υπέρτιτλο «Μ αρέσει να μιλάω για την αγάπη που θα΄ρθει»* κάθως και παλιά τραγούδια.


 Πάρτυ

Διασκεύασέ το στο Μαγκαζέ 
Στην Αιόλου, την Τσικνοπέμπτη στήνεται ένα διαφορετικό party με τη Φωτεινή Γαλάνη σε ελληνικές και ξένες διασκευές. 
Info: Είσοδος ελεύθερη. Έναρξη: 22.00 
Μαγκαζέ, Αιόλου 33


PROG-Ο-RAMA στο Bat City 
Μια βραδιά αφιερωμένη στο Progressive Rock και στο Hard Rock της χρυσής εποχής διοργανώνει το PROG-Ο-RAMA για την Τσικνοπέμπτη στο Bat City, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. 
Info: Είσοδος ελεύθερη. Έναρξη: 21.00 
Bat city, Λ. Αλεξάνδρας 
  
Τσικνοπέμπτη στο Μπούφο 
Στο νεοκλασικό της Καρόρη ψήνουμε, πίνουμε και χορεύουμε από τις 8 το απόγευμα και μέχρι πρωίας. Τις μουσικές την ιδιαίτερη αυτή μέρα των Αποκριών, αναλαμβάνει ο θρυλικός Batman του Νέου Κόσμου, με όλα τα κλασικά και αγαπημένα, παλιά και καινούρια, ελληνικά λαϊκά τραγούδια, στο Μπούφο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. 
Ιnfo: Είσοδος ελεύθερη, Έναρξη: 20.00 
Μπούφος, Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι


 

Ό,τι κι αν κάνετε, μην παραλείψετε την καλή παρέα!

Καλή διασκέδαση!

 

Πηγές : www.e-radio.gr , www.monopoli.gr