Τί θα δούμε στην TV αυτή την εβδομάδα.

2013-09-02 14:41

Καλό μήνα καλό μήνα!

Δευτέρα σήμερα κι εγκαινιάζουμε τη μόνιμη στήλη με ενδιαφέρουσες προτάσεις στην τηλεόραση, για την εβδομάδα που ξεκινά.

Ταινίες κι άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα που μας "κάνουν" κλικ, σας τα προτείνουμε και.. καλή θέαση!

 

Δευτέρα

    Για τους λάτρεις των cult σειρών, σήμερα το Mega ξεκινά την προβολή, για μια ακόμη φορά, της θρυλικής σειράς του Γιάννη Δαλιανίδη, "το Ρετιρέ". Θα προβάλλεται κάθε μεσημέρι στις 15.00.
    Στις 22.00, τηλεοπτική πρεμιέρα στο Star, με την ταινία "Το άδυτο", παραγωγής Τζέιμς Κάμερον και σκηνοθεσίας Άλιστερ Γκρίρσον, με τους Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ, Ίαν Γκράφαντ και Ρις Γουέικφιλντ. Η ταινία αφορά σε μια καταδυτική ομάδα που παγιδεύεται σε ένα αχανές και ανεξερεύνητο σπήλαιο του Νότιου Ειρηνικού.

Τετάρτη

    Για τους λάτρεις του μπάσκετ, ο ANT1 θα προβάλλει τους αγώνες Σουηδία-Ελλάδα στις 18.45, καθώς ξεκινά η μεγάλη γιορτή του ευρωπαικού μπάσκετ, στη Σλοβενία, όπου το δυναμικό παρόν θα δώσει κι η εθνική μας ομάδα.

Πέμπτη

    Οι αγώνες του ευρωμπάσκετ συνεχίζονται και η εθνική μας ομάδα παίζει στις 22.00 με τη Ρωσία.  
    Κι αν δεν είστε φαν των σπορ, το Star την ίδια ώρα θα προβάλλει την ξεκαρδιστική κωμωδία "The Hangover". Ένα ταξίδι για μπάτσελορ πάρτυ στο Λας Βέγκας θα γίνει η αφορμή για μια σειρά απίστευτων καταστάσεων, αφού οι ήρωές μας ξυπνούν το πρωί και δε θυμούνται τίποτα από την προηγούμενη νύχτα..! Μπράντλει Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις κι οι άλλοι ταλαντούχοι πρωταγωνιστές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε μια κωμωδία που αξίζει να την ξανα-δει κανείς! Η σκηνοθεσία είναι του Τοντ Φίλιπς.

Παρασκευή   

    Την Παρασκευή μπορείτε να δείτε, από το Mega, τον αγώνα ποδοσφαίρου Λιχτενστάιν-Ελλάδα, στα πλαίσια των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2014. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά στις 21.45 .

Σάββατο

    Το Σάββατο μάλλον στο mega έχουν κάτι σαν άτυπο αφιέρωμα στον Νίκολας Κέιτζ, καθώς θα προβληθούν 2 πολύ καλές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί. Η πρώτη είναι η κομεντί "Το φιλοδώρημα των 2 εκατ. δολλαρίων", στις 22.30, εμείς όμως θα σας δώσουμε έμφαση στη δεύτερη, η οποία αν και προβάλλεται σε λίγο..περασμένη ώρα, αξίζει να τη δείτε! Πρόκειται για το "Ο άνθρωπος πουλί", ένα δράμα του 1984, σε σκηνοθεσία Άλαν Πάρκερ(Εξπρές του μεσονυκτίου). Ο Μπέρντι, ένας πρώην βετεράνος του Βιετνάμ, προσπαθεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα. 'Ομως, καταλήγει σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο με διαταραγμένο νευρικό σύστημα και με την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να πετάξει σαν πουλί.. Η αλληγορική αυτή ταινία έχει ως κεντρικό θέμα τη δύναμη της φιλίας ενώ, ταυτόχρονα, συνδυάζει το κωμικό στοιχείο με το δραματικό. Το μήνυμά της συνοψίζεται στα λόγια του Μπέρντι σε μία σκηνή της ταινίας: "Για να πετάξει κανείς, πρέπει να πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει".
    Το Star, λίγο πιο νωρίς, στις 00.15, προβάλλει τη δραματική ταινία του Στάνλει Κιούμπρικ, "Full metal jacket", μια ταινία με αφορμή τον πόλεμο του Βιετνάμ, που παρουσιάζει τις διάφορες πτυχές των ανθρώπων που καλούνται κάθε φορά να "υπερασπιστούν" την πατρίδα τους.
    Την ίδια μέρα, ο ANT1 θα μεταδόσει ζωντανά στις 22.00 τον αγώνα μπάσκετ Ελλάδα-Τουρκία, και δυστυχώς στις 2.45 μετά τα μεσάνυχτα τον "άνθρωπο της Μαντζουρίας", μια υπέροχη ταινία με τον Ντένζελ Ουάσινκτον. Αν τύχει και είστε άυπνοι, δείτε τη!
    Από την άλλη, αν είστε φίλοι των ντοκυμαντέρ, η ζώνη 22.00-00.00 του Σκαι, θα σας καλύψει απόλυτα!

Κυριακή

    Στις 18.45, η προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας στο ευρωμπάσκετ συνεχίζεται κι εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα της ενάντια στην εθνική Ιταλίας, ζωντανά στον ΑΝΤ1. Αργότερα, στις 21.45, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ίδιο κανάλι, την περιπέτεια "Δίδυμοι πύργοι", με τον Νίκολας Κέιτζ και τη Μαρία Μπέλο. Η ηρωική αληθινή ιστορία της επιβίωσης δύο αστυνομικών, του Τζον ΜακΛάφλιν και του Ουίλ Χιμένο, που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, προσπαθώντας να σώσουν τους ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Όλιβερ Στόουν.
    Πλούσιο από ταινίες και το κυριακάτικο πρόγραμμα του Μεγάλου καναλιού, όπου στις 21.15 μπορείτε να παρακολουθήσετε το Spiderman 3, ενώ και πάλι μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία προβάλλεται πολύ αργά. Πρόκειται για την "Μαρία Αντουανέτα" της Σοφίας Κόπολα, με την Κίρστεν Ντανστ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.