Ένα καλοκαίρι..

2013-11-13 02:27

Μπορείς να ξεφύγεις από το παρελθόν..?

Ο Jeff Nichols σκηνοθετεί κι ο Matthew McConaughey δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, στην καλύτερη δραματική ταινία της χρονιάς.

 

Mud

    Ο μυστηριώδης Μαντ, καταζητούμενος για φόνο από κυνηγούς επικηρυγμένων, τον υπόκοσμο και την αστυνομία, κρύβεται σε ένα νησί του Μισισίπι περιμένοντας να συναντήσει την αγαπημένη του, Τζούπιτερ. Όταν δύο έφηβοι βρίσκονται τυχαία στο νησί, τους ζητάει προστασία και εκείνοι συμφωνούν να τον βοηθήσουν. Ο 14χρονος Έλλις, αν και δυσκολεύεται να διακρίνει τι είναι αλήθεια και τι όχι στο χαρισματικό Μαντ, θα κάνει τα πάντα για να τον προστατεύσει από τους διώκτες του και να τον φέρει σε επαφή με τη Τζούπιτερ. Οι κίνδυνοι όμως είναι πολλοί και το σχέδιό τους δεν πηγαίνει όπως αρχικά ήλπιζαν.
    Mε φόντο μια ήσυχη επαρχιακή πόλη, εκτυλίσσεται μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, που μας έκανε να αναρωτιόμαστε από την αρχή ως το τέλος αν ο ήρωάς μας, ο Mud, είναι τελικά θύμα ή θύτης, άγιος ή διάβολος. Κάτι που σπάνια θα βρούμε σε ταινίες του είδους. Συγκλονιστικές ερμηνείες με τα δεκάρια να πηγαίνουν επάξια τόσο στο McConaughey όσο και στον μικρό Tye Sheridan
    To cast συμπληρώνουν οι Reese Witherspoon(Legally blonde), Jacob Lofland, Sam Shepard(Black hawk down), Μichael Shannon(Man of steel), Joe Don Baker(007:Tomorrow never dies, 007:Goldeneye) και Paul Sparks(Edge of darkness, Boardwalk empire), στους βασικούς ρόλους.

Να τη δείτε!

 

Βαθμολογία : 7.9/10